Home  »  Over SEL Chemie  »  

Kwaliteitsproducten sinds 1947

SEL Chemie BV bestaat sinds 1947. In de loop der jaren hebben we diverse chemische producten ontwikkeld, waarvan de bekendste onze lampolie is. Deze wordt verkocht onder de naam The Old Dutch Farmlight®, waarbij de lampolie onderdeel is van een complete range producten. Op dit gebied zijn we in Europa een belangrijke speler.

 

Betrouwbaarheid door hoog niveau

We zijn er trots op dat zowel de consument als de professional een uitgesproken voorkeur heeft voor onze producten. Dit bewijst dat de samenstelling ervan van een constant hoog niveau is, maar ook dat we al meer dan 25 jaar een veilige PET verpakking en kinderveilige sluiting hebben ontwikkeld voor onze producten. Onze bekende easy fill dop is onlangs sterk verbeterd en voorzien van een breekring. Daardoor is hij nog veiliger geworden.

Wij zijn voortdurend bezig met (product)innovaties, maatschappelijk verantwoord ondernemen en veiligheid. Daardoor weet u dat u altijd een uiterst betrouwbaar en duurzaam product in huis haalt.

Nog een bewijs daarvan: vanaf 1 januari 2013 draaien wij volledig op duurzame stroom, die wordt verkregen door waterkracht.

 

Gehele productieproces in eigen beheer

Wij produceren zowel onder de eigen merknamen SEL en The Old Dutch Farmlight® als onder diverse private labels. Alle onderdelen van het productieproces houden we in eigen beheer: vanaf de productie van de preforms, het blazen van de PET-flessen als ook het spuitgieten en monteren van de kinderveilige sluitingen tot en met de distributie naar afnemers in heel Europa.

Sinds 2011 beschikken wij over een compleet ERP-pakket voor het verwerken van de orderstroom, de planning van het productieproces aan de hand van de klant- en productspecifieke recepturen, voorraadbeheersing en administratieve afhandeling. In dit ERP-pakket wordt de in- en uitgaande goederenstroom voorzien van barcodes. Hiermee kunnen wij van iedere zending de exacte samenstelling achterhalen en is ook te zien aan wie en wanneer de goederen zijn geleverd. Wij voorzien alle zendingen van de internationaal geaccepteerde SSCC labels. Bovendien kunnen we naadloos aansluiten op retailers die werken via EDI (Electronic Data Interchange), een gedigitaliseerde manier van bestellen, orderbevestiging, pakbonadministratie en facturatie. Ook hebben wij een hele nauwe samenwerking met de douane. We zijn een Accijns Goederenplaats (AGP), waaruit blijkt dat ons bedrijf aan zeer strenge administratieve en organisatorische eisen voldoet.

 

Veiligheid staat voorop

Veel producten van SEL Chemie zijn brandbaar of worden gemaakt van brandbare stoffen. Het spreekt dan ook vanzelf dat wij veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. De ISO 8317-2003 gecertificeerde kinderveilige sluiting en doordachte verpakkingen van onze producten zijn daar goede voorbeelden van, maar ook tijdens het productieproces doen we er alles aan om verantwoord te werken. Zo voldoen wij bijvoorbeeld aan strenge richtlijnen voor de verwerking en het vervoer van onze producten.